Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Provencalsk potatisgratäng med ört- och vitlökskrutonger
- Scan potatisgratäng 800 g
- 5 skivor Surdegsbröd
- 1 msk Olivolja
- 1 st Vitlöksklyfta
- 1 st Kruka med persilja
Sås Romesco
- 3 st Kvisttomater
- 2 st Vitlöksklyftor
- 2 st Röd paprika
- 0.5 dl Ströbröd
- 0.5 dl Mandel
- 1 msk Sherryvinäger
- 0.5 tsk Rökt paprikapulver
- 2 msk Olivolja
Ljummen sallad
- 0.5 st Blomkål
- 0.5 st Spetskål
- 1 st Silverlök
- 1 dl Ättika
- 1 dl Strösocker
- 2 dl Vatten
- 2 msk Grovkorning senap
Rosta tomat, vitlök och paprika i ugn på 225C i 15min. Mixa rostad tomat, vitlök, paprika, mandlar och ströbröd till en slät massa. Smaka av romescosåsen med sherryvinäger, paprikapulver, olivolja och salt.
Koka upp vatten och blanda med socker, ättika och senap. Grilla blomkåls buketter och lägg ned i pickelslagen. Skär spetskål och silverlök tunt och blanda med den grillade blomkålen.
Vi serverar en kryddig korv till gratängen.