Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Gratinerad potatisgratäng med tomatmajonnäs
- Scan Potatisgratäng 800 g
- 2 dl Majonnäs
- 3st Kvisttomater
- 5st Soltorkade tomater
Bearnaisesås
- 3 st Äggulor
- 200g Smör
- 2 msk Rödvinsvinäger
- 1 msk Vatten
- 1 tsk Dragon i vinäger
- 1 st Kruka med persilja
Vitlöksdressing
- 1 dl Turkisk yoghurt
- 2st Vitlöksklyftor
- 1st Isbergssallad
Dukkah
- 2 msk Pumpafrön
- 2 msk Solrosfrön
- 0.5 tsk Paprikapulver
- 0.5 tsk Cayennepeppar
- 0.5 tsk Salt
Serveras till
- Scan Flintastek Bacon
Baka gratängen i ugn enligt anvisningarna på förpackningen. Spritsa tomatmajonnäsen på gratängen och gratinera de sista 5 min.
Smält 100g smör och bryn 100g smör. Vispa äggulor, vinäger och vatten i ett vattenbad, äggblandningen skall bli till ett hårt skum. Värm smörer till 60 grader, vispa ner smöret i äggskummet. Avsluta med finhackad persilja, dragon och smaka av med salt.
Rosta pumpafrön och solrosfrön i en stekpanna på medelvärme, avsluta med kryddorna.
Blanda yoghurt och riven vitlök. Grilla kvartar av isbergssallad och toppa med yoghurt och fröblandningen.
Vi serverar Scan Flintastek Bacon till.