Gratinerad potatisgratäng med tomatmajonnäs

Gratinerad potatisgratäng med tomatmajonnäs

För 4 personer
Ingredienser
  • Scan Potatisgratäng 800 g
  • 2 dl Majonnäs
  • 3st Kvisttomater
  • 5st Soltorkade tomater

Bearnaisesås

  • 3 st Äggulor
  • 200g Smör
  • 2 msk Rödvinsvinäger
  • 1 msk Vatten
  • 1 tsk Dragon i vinäger
  • 1 st Kruka med persilja

Vitlöksdressing

  • 1 dl Turkisk yoghurt
  • 2st Vitlöksklyftor
  • 1st Isbergssallad

Dukkah

  • 2 msk Pumpafrön
  • 2 msk Solrosfrön
  • 0.5 tsk Paprikapulver
  • 0.5 tsk Cayennepeppar
  • 0.5 tsk Salt

Serveras till

  • Scan Flintastek Bacon
Gör så här Rosta kvisttomater i ugnen på 250C i 20min. Mixa rostad tomat och soltorkade tomater till en slät pure. Blanda tomaten med majonnäs.

Baka gratängen i ugn enligt anvisningarna på förpackningen. Spritsa tomatmajonnäsen på gratängen och gratinera de sista 5 min.

Smält 100g smör och bryn 100g smör. Vispa äggulor, vinäger och vatten i ett vattenbad, äggblandningen skall bli till ett hårt skum. Värm smörer till 60 grader, vispa ner smöret i äggskummet. Avsluta med finhackad persilja, dragon och smaka av med salt.

Rosta pumpafrön och solrosfrön i en stekpanna på medelvärme, avsluta med kryddorna.

Blanda yoghurt och riven vitlök. Grilla kvartar av isbergssallad och toppa med yoghurt och fröblandningen.

Vi serverar Scan Flintastek Bacon till.