Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Carbonara med bacon
En italiensk klassiker som får en riktigt härligt rökig punsch med knaperstekt Scan jägarbacon - silkigt krämig av ägg och oooost!
- 240 g Scan Jägarbacon
- 400 g pasta - tex. spagetti eller linguine
- 1 liten vitlöksklyfta
- 75 g pecorino
- 75 g parmesan
- 2 ägg
- 2 äggulor
- Salt och nymalen svartpeppar
Vispa ägg och äggulor fluffiga och vänd ner riven pecorino och parmesan.
Strimla bacon och stek tills det är krispigt, häll lite av fettet i pannan i äggblandningen. Tillsätt vitlök (den får inte brännas!).
Koka pastan tills den är al dente (har lite kärna kvar) - spara ca 3 dl av pastavattnet.
Blanda pastan med det stekta baconet, rör ner ägg/ostblandningen och späd sedan lite i taget med pastavattnet för att få rätt konsistens. Smaka av med salt och peppar och servera genast!