Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Ägg och baconsallad med citrondressing
En härligt fräsch och ändå matig och mättande sallad - perfekt till en snabb lunch.
- 2 paket Scan Jägarbacon eller Eko bacon
- 4 portioner mathavre - kokt med grönsaksbuljong o gurkmeja
- 1 gurka - tunt skivad
- 1 knippe rädisor - tunt skivade
- 250 g små tomater - delade
- 100 g blandad småsallad
- 1 liten knippe salladslök
Dressing
- 1 dl majonnäs
- 1,5 dl creme fraiche
- 1,5 msk dijonsenap
- En halv citron - zest samt 2 msk juice
- Salt och peppar
- 4 st kokta ägg - med krämig gula
Koka äggen så att gulan fortfarande är lite krämig - ca 7-8 minuter i kokande vatten.
Koka mathavren enligt instruktioner och tillsätt grönsaksbuljong och 2 tsk gurkmeja för härlig färg.
Skölj och skär i ordning grönsakerna. Blanda alla ingredienserna till dressingen och smaka av med salt och peppar. Servera på ett stort fat eller som egna portioner - en otroligt fräsch och ändå matig och mättande sallad!