Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Vitlök- och rosmarinmarinerade lammracks med parmesan och pistagetäcke
Ett enkelt recept som är underbart gott - gästerna kommer be om recept! Servera som middag eller som del av en härlig påskbuffé.
- 800 g Scan Lammracks i hel bit
- 2 vitlöksklyftor - rivna
- 0,5 citron - zest och juice
- 2 tsk torkad rosmarin
- 1 tsk torkad salvia
- 2 msk balsamvinäger
- 2 msk olivolja
- 1 tsk salt
- Nymald svartpeppar
- Smör och olja till stekning
- 1,5 dl hackade pistagenötter
- 1 dl finriven parmesan
- 1 litet knippe timjan - färsk
Palsternackspuré
- 1 kg palsternackor - skalade
- 0,5 kg mjölig potatis - skalade
- Salt
- 150 g mascarpone
- 50 g smör
- Salt
Till servering
- Balsamicokräm
- Smörslungade gröna bönor och sparris
Sätt ugnen på 140 grader. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och bryn på köttet runt om.
Mixa ihop pistagenötter, parmesan och timjan. Tryck ut blandningen som ett täcke på racksen och sätt sedan in i ugnen. Tillaga i ugnen till en innertemperatur på 58-60 grader. Ta ut och låt vila.
Koka palsternacka o potatis mjuka i saltat vatten. Häll av och tillsätt mascarpone och smör - vispa fluffigt med elvisp och smaka sedan av med salt. Rosta gärna skalen med lite olja och salt i - 200 grader i ca 10 minuter tills de blivit helt krispiga - gott att ha till!
Blanchera bönor och sparris, häll av och tillsätt smör o salt. Skär upp köttet och servera med palsternackspurén, grönsaker och balsamicokräm.