Vitlök- och rosmarinmarinerade lammracks med parmesan och pistagetäcke

Vitlök- och rosmarinmarinerade lammracks med parmesan och pistagetäcke

Ett enkelt recept som är underbart gott - gästerna kommer be om recept! Servera som middag eller som del av en härlig påskbuffé.

För 4 personer
Ingredienser
  • 800 g Scan Lammracks i hel bit
  • 2 vitlöksklyftor - rivna
  • 0,5 citron - zest och juice
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk torkad salvia
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Nymald svartpeppar
  • Smör och olja till stekning
  • 1,5 dl hackade pistagenötter
  • 1 dl finriven parmesan
  • 1 litet knippe timjan - färsk

Palsternackspuré

  • 1 kg palsternackor - skalade
  • 0,5 kg mjölig potatis - skalade
  • Salt
  • 150 g mascarpone
  • 50 g smör
  • Salt

Till servering

  • Balsamicokräm
  • Smörslungade gröna bönor och sparris
Gör så här Blanda samman vitlök, citron, rosmarin, balsamico, olja samt salt och peppar - marinera lammracksen och låt gärna ligga i marinaden över natt eller minst 2 timmar.

Sätt ugnen på 140 grader. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och bryn på köttet runt om.

Mixa ihop pistagenötter, parmesan och timjan. Tryck ut blandningen som ett täcke på racksen och sätt sedan in i ugnen. Tillaga i ugnen till en innertemperatur på 58-60 grader. Ta ut och låt vila.

Koka palsternacka o potatis mjuka i saltat vatten. Häll av och tillsätt mascarpone och smör - vispa fluffigt med elvisp och smaka sedan av med salt. Rosta gärna skalen med lite olja och salt i - 200 grader i ca 10 minuter tills de blivit helt krispiga - gott att ha till!

Blanchera bönor och sparris, häll av och tillsätt smör o salt. Skär upp köttet och servera med palsternackspurén, grönsaker och balsamicokräm.