Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Pinsa bianca med prosciutto Crudo och krispig grönkål
En superenkel rätt som tar fredagsmyset till nya nivåer - Obs! Hög imp-faktor på gästerna!
- 1 förpackning Scan Prosciutto Crudo
- 2 st pinsa bottnar
- 2,5 dl cremefraiche
- 2 vitlöksklyftor
- 0,5 dl hackad färsk basilika
- 1 msk citronzest
- Salt och svartpeppar
- 4 dl riven lagrad ost
- 5-6 stora grönkål- eller svartkålsblad
- 3 msk olivolja
- Salt
- Ev. lite honung och valnötter
Höj ugnstemperaturen till 220 grader.
Rör ihop cremefraiche med vitlök, citron, basilika och smaka av med salt och peppar. Bred ut krämen på pinsabottnarna, toppa med lagrad ost och baka av till osten smält och fått lite färg. Toppa med prosciutto crudo, kålchipsen samt honung och nötter - ät direkt!