Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Gochujang-fläsk med citrusmajo i steambun
Våga köpa hem den där knallröda burken med fermenterad chilipasta - en snäll hetta och en otroligt fin smak som tar stekfläsket in i 2000-talet - alltså detta är så galet gott!
- 2 paket Scan rimmat stekfläsk 375g
- 0,5 dl gochujang (fermenterad chilipasta)
- 2 msk doenjang (fermenterad bönpasta)
- 0,5 dl ketchup
- 2 msk ljus soja
- 2 vitlöksklyftor - rivna
Picklad rödkål
- 1 dl ättika
- 1,5 dl socker
- 2,5 dl vatten
- 2 cm färsk ingefära - riven
- 0,5 röd spetskål - fint strimlad
Citrusmajo
- 4 dl majonnäs
- 1 lime - zest o juice
- 1 tsk citronzest
- 1 tsk sriracha
- 1 tsk sesamolja
- Salt
Till servering
- Minst 8 st steambuns - finns frysta på asienlivs
- Strimlad mango
- Strimlad gurka
- Strimlad stjälkselleri
- Sriracha
- Koriander
Sätt ugnen på 170 grader. Lägg ut fläsket på en plåt och stek i ugnen tills de har fin färg och krispiga kanter.
Blanda en lag av ättika, socker, vatten och ingefära. Skiva kålen tunt och vänd runt i lagen.
Blanda citrusmajon och smaka av med salt.
Skär önskade grönsaker till. Avsluta med att ånga bröden och servera med allt på bordet så gästerna får plocka ihop sin egen bun!