Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Boeuf Bourguignon
En riktig klassiker som sprider en fantastisk doft medan den tillagas! Kalla grytan Boeuf Bourguignon eller Burgundisk gryta - lika god att värma och äta igen!
- 600 g Scan högrev i bitar (eller oxkind)
- 2 pkt Scan bacon - strimlade
- 1 gul lök - hackad
- 3 klyftor vitlök - finhackade
- 200 g champinjoner - skivade
- 25 g smör
- 3 msk tomatpuré
- 4 lagerblad
- 4 dl kraftigt rött vin
- 3 dl buljong
- 2 dl syltlök
- 2 msk hackad persilja
- 1 tsk timjan
Till servering
- Potatispuré
- Persilja
- Grönsallad
Strimla ner bacon och skiva champinjonerna och fräs på i smör till fin färg. Lägg över i en skål och ställ åt sidan medan köttet bryns på runt om, tillsätt lök och vitlök och låt det få lite färg. Salta och peppra. Tillsätt tomatpuré samt hälften av den frästa bacon/champinjonröran. Rör runt och tillsätt vin, buljong och kryddor (finhacka persiljans stjälkar och låt koka med - spara de gröna bladen till servering).
Låt grytan puttra på låg värme i ca 2 timmar tills köttet är riktigt mört - tillsätt ev. lite vatten emellanåt så det inte kokar torrt. Tillsätt resten av bacon och champinjoner, syltlök samt hackad persilja.
Servera gärna med potatispuré och sallad.