Saftig kimchiburgare med parmesandressing

Saftig kimchiburgare med parmesandressing

En underbar smakbomb med asiatiska influenser - sesamfröna ger en härlig yta och dessutom en väldigt snygg burgare!

För 4 personer
Ingredienser
  • 4 st Scan högrevsburgare
  • 2 dl svarta och vita sesamfrön
  • 1 tsk milda chiliflakes
  • Salt

Dressing

  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl finriven parmesan
  • 1 tsk goschujang (fermenterad chilipasta)

Picklad sallad

  • 100 g finstrimlad kål
  • 50 g finstrimlad morot
  • 1 litet knippe salladslök - skivad
  • 0,5 mild chilifrukt - tunt skivad
  • 2 msk ättika
  • 0,5 dl socker
  • 1 dl vatten

Till servering

  • 2 msk finhackad kimchi
  • rostad lök
  • Salladsblad, örter
  • Hamburgerbröd
Gör så här Doppa varje sida på högrevsburgarna lätt i en blandning av sesamfrön, chili och salt.
Stek eller grilla burgarna på medelhög värme precis innan servering - de får gärna ha en rosa kärna kvar.

Blanda ihop dressingen.

Rör ut socker i ättika och vatten och slå lagen över blandningen av kål, morot, chili och salladslök.

Montera burgare med salladsblad och picklad sallad i botten - burgare, kimchi, dressing och lite rostad lök - njut!