Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Saftig kimchiburgare med parmesandressing
En underbar smakbomb med asiatiska influenser - sesamfröna ger en härlig yta och dessutom en väldigt snygg burgare!
- 4 st Scan högrevsburgare
- 2 dl svarta och vita sesamfrön
- 1 tsk milda chiliflakes
- Salt
Dressing
- 2 dl majonnäs
- 1 dl finriven parmesan
- 1 tsk goschujang (fermenterad chilipasta)
Picklad sallad
- 100 g finstrimlad kål
- 50 g finstrimlad morot
- 1 litet knippe salladslök - skivad
- 0,5 mild chilifrukt - tunt skivad
- 2 msk ättika
- 0,5 dl socker
- 1 dl vatten
Till servering
- 2 msk finhackad kimchi
- rostad lök
- Salladsblad, örter
- Hamburgerbröd
Stek eller grilla burgarna på medelhög värme precis innan servering - de får gärna ha en rosa kärna kvar.
Blanda ihop dressingen.
Rör ut socker i ättika och vatten och slå lagen över blandningen av kål, morot, chili och salladslök.
Montera burgare med salladsblad och picklad sallad i botten - burgare, kimchi, dressing och lite rostad lök - njut!