Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Tacoburgare
TicTok-rätten som är här för att stanna på våra fredagsmys - härlig stekyta på köttet och alla smaker vi älskar och känner igen från tacon och på smakrik högrevsfärs blir det även de vuxnas favorit!
- 500 g Scan Högrevsfärs
- 8-10 st små tortillabröd
- Tacokrydda
- Smör salt peppar
Sås
- 1 dl majonnäs
- 1 dl creme fraiche
- 0,5 tsk rökt paprikapulver
- 1 nypa chiliflakes
- 1 msk limejuice
- Salt
Till servering
- Riven lagrad ost
- Rostad lök
- Sallad
- Majs
- Gurka
- Tomat
- Rödlök
- Salsa
Skär sallad och grönsaker i önskad storlek.
Dela upp färsen i så många delar som du vill steka tacoburgare. Tryck ut bollarna på tortillan så nästan hela brödet täcks på ena sidan. Salta, peppra och strö på lite tacokrydda - stek sedan med köttsidan neråt i medelvarm stekpanna till härlig stekyta. Lägg genast på osten så den smälter, toppa med önskade såser och grönsaker och ät med en gång!