Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Chorizo, corn ribs och sötpotatis på plåt
En rätt som är lika snygg som god - och enkel att göra dessutom - här har vi en bubblare för årets fredagsmys och middagsbjudningar!
- 2 pkt Scan Chorizo 300g
- 2-3 majskolvar (förkokta)
- 3 stora sötpotatisar i klyftor
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk milda chiliflakes
- 0,5 dl hackad persilja
- Salt och olja
Tomatsalsa
- 3 stora tomater - tärnade
- 0,5 rödlök
- 2 dl mango - tärnad
- 2 skivade salladslökar
- 0,5 färsk jalapeno (ta bort kärnhuset för minder hetta)
- 1 lime - juice
- Salt och peppar
Gucca
- 2 st avokado
- 0,5 citron - zest och juice
- 0,5 vitlöksklyfta - riven
- 1,5 dl creme fraiche
- 1 knippe koriander
- salt
Stek i ugnen tills sötpotatisen är mjuk och allt har härlig yta.
Blanda samman ingredienserna till salsan i en skål och smaka av med salt.
Mosa avokadon med citron - gärna lite chunky. Vänd ner creme fraiche, vitlök och koriander och smaka av med salt.
Ställ plåten direkt på bordet och njut!