Chorizo, corn ribs och sötpotatis på plåt

Chorizo, corn ribs och sötpotatis på plåt

En rätt som är lika snygg som god - och enkel att göra dessutom - här har vi en bubblare för årets fredagsmys och middagsbjudningar!

Ungssteka För 4 personer
Ingredienser
  • 2 pkt Scan Chorizo 300g
  • 2-3 majskolvar (förkokta)
  • 3 stora sötpotatisar i klyftor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk milda chiliflakes
  • 0,5 dl hackad persilja
  • Salt och olja

Tomatsalsa

  • 3 stora tomater - tärnade
  • 0,5 rödlök
  • 2 dl mango - tärnad
  • 2 skivade salladslökar
  • 0,5 färsk jalapeno (ta bort kärnhuset för minder hetta)
  • 1 lime - juice
  • Salt och peppar

Gucca

  • 2 st avokado
  • 0,5 citron - zest och juice
  • 0,5 vitlöksklyfta - riven
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 1 knippe koriander
  • salt
Gör så här Sätt ugnen på 175 grader. Snitta korven och lägg ut på en plåt. Skär majsen på längden i fyra "kvartar". Blanda runt majs samt sötpotatisklyftor med olja, vitlök, chili, persilja och salt - lägg ut på plåten.

Stek i ugnen tills sötpotatisen är mjuk och allt har härlig yta.

Blanda samman ingredienserna till salsan i en skål och smaka av med salt.

Mosa avokadon med citron - gärna lite chunky. Vänd ner creme fraiche, vitlök och koriander och smaka av med salt.
Ställ plåten direkt på bordet och njut!