Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Gulasch gryta
En klassiker vi aldrig tröttnar på - en härligt värmande och mättande rätt som är minst lika god att värma upp dagen efter!
- 600 g nötbog, högrev eller grytbitar
- 2 msk smör
- Salt och peppar
- 2 gula lökar - hackade
- 3 vitlöksklyftor - finhackade
- 2 msk paprikapulver
- 1 dl tomatpuré
- 1 tsk kummin
- 4 dl vatten
- 500 g krossade tomater
- 1 tsk salt
- 1 tsk nymalen svartpeppar
- 2 paprikor - i grova bitar
Till servering
- Kokt potatis eller ris
- Cremefraiche
- Persilja
Tillsätt lök, vitlök, tomatpuré och kryddor och fräs på någon minut innan vatten och krossade tomater tillsätts. Låt grytan puttra på låg värme i ca 1,5 timme tills köttet nästan faller isär.
Skär paprikan och lägg i de sista minuterna och smaka sedan av med salt och peppar - späd ev. med lite vatten om konsistensen är tjock. Servera med era favorittillbehör - potatis, ris, grönsaker, bröd och gärna en klick cremefraiche.