Kreolsk gryta

Kreolsk gryta

Denna gryta poppar verkligen av smaker och texturer och kommer uppskattas av alla åldrar!

Koka För 4 personer
Ingredienser
  • 600 g eller fläskfilé eller benfri kotlettrad
  • 2 st chorizo eller kabanoss - slantade
  • 1 liten gul lök - hackad
  • 1 klyfta vitlök - riven
  • smör
  • 1 röd paprika - grovt skuren
  • 1 tsk mejram
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 6 dl grädde
  • 1,5 dl syltlök
  • 1 dl cornichons
  • 1 dl svarta oliver utan kärnor
  • Salt och peppar

Till servering

  • Ris
  • Grönsallad
Gör så här Putsa köttet och skär i ca 1 cm tjocka skivor, slanta korven. Fräs på köttet och korven så allt får fin färg, tillsätt lök och vitlök och fräs runt någon minut. Tillsätt kryddor samt grädde och låt puttra ihop ca 30 min.

Red ev. av lite och tillsätt syltlök, cornichons och oliver. Smaka av med salt och peppar och servera med nykokt ris och en härlig sallad.