Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Kreolsk gryta
Denna gryta poppar verkligen av smaker och texturer och kommer uppskattas av alla åldrar!
- 600 g eller fläskfilé eller benfri kotlettrad
- 2 st chorizo eller kabanoss - slantade
- 1 liten gul lök - hackad
- 1 klyfta vitlök - riven
- smör
- 1 röd paprika - grovt skuren
- 1 tsk mejram
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 6 dl grädde
- 1,5 dl syltlök
- 1 dl cornichons
- 1 dl svarta oliver utan kärnor
- Salt och peppar
Till servering
- Ris
- Grönsallad
Red ev. av lite och tillsätt syltlök, cornichons och oliver. Smaka av med salt och peppar och servera med nykokt ris och en härlig sallad.