Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Marockansk gryta
En mustig och aromatisk gryta med underbara kryddor och riktigt mört kött - låt fantasin flöda med roliga tillbehör att toppa med!
- 800 g rostbiff eller ytterlår
- 2 gula lökar
- olja
- 500 g krossade tomater
- 4 vitlöksklyftor - rivna
- 2 dl kalvbuljong
- 1 tsk ingefära
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk mortlade korianderfrön
- 1 tsk milda chiliflakes
- 0,5 tsk kanel
- 0,5 citron i skivor
- 10 torkade aprikoser - blötlagda och hackade
- Salt och peppar
Till servering
- Ris eller couscous
- Granatäpplekärnor
- Sultanrussin
- Flagad mandel
- Tjock naturell yoghurt
- persilja
Kontrollera att köttet blivit mört och vänd ner aprikoserna samt smaka av med salt och peppar. Servera med tillbehören som plockas som önskas av gästerna.