Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Pasta med bacon, stekt bryssekål och pamesansås
Att något så snabbt och enkelt kan kännas så gott och lyxigt! Lika bra på en stressig tisdags eftermiddag som en lyxig lördagskväll!
- 2 pkt Scan bacon
- 200 g brysselkål - färska
- olja och salt
Pamesansås
- 1 shalottenlök - finhackad
- 1 vitlöksklyfta
- 5 dl cremefraiche
- Salt och nymald svartpeppar
- 3-4 dl finriven parmesanost
Till servering
- Kokt pasta - al dente
- Extra parmesan
- Persilja
- Nymald svartpeppar
Fräs på lök och vitlök i en stekpanna några minuter - de ska bara precis få lite färg. Rör ner cremefraichen och låt smälta helt. Ta av från värmen och vänd ner parmesan. Addera ev lite pastavatten om såsen blir för tjock. Smaka av med salt och peppar och vänd ner brysselkål och baconen som skrutits i mindre bitar.
Servera med spänstig pasta och massa extra parmesan!