Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Citron- och oreganostekta köttbullar med orzo och vispad fetaost
Mamma Scan åker på greklandssemester och trivs väldigt gott bland citroner och fetaost!
- 1 förp. Mamma Scans köttbullar
- 1 dl hackad färsk oregano- eller en tsk torkad
- O,5 citron - zest
- 0,5 vitlöksklyfta - riven
- 0,5 citron - juice
- 2 msk smör
- Nymald svartpeppar
Vispad feta
- 1,5 förp fetaost
- 1 dl grekisk yoghurt
- 1 msk olivolja
- 1 msk honung
- Nymalen svartpeppar
- Olivolja
Till servering
- 4 portioner kokt orzo (risoni)
- Örter
Stek köttbullarna i smör - när de börjar få färg - sänk värmen och tillsätt oregano, citronzest och vitlök. Fräs ytterligare några minuter och tillsätt slutligen citronjuice och svartpeppar.
Servera köttbullarna med orzo, toppa med gröna örter.