Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Fläskytterfilé i sockerkakasform med gräddig sås och pressgurka
Visst låter det knasigt att lägga köttet i en kakform men resultatet blir ett supermört och saftigt kött och en sås som blir helt gudomlig!
- 1 Scan fläskytterfilé (ca 1 kg)
- Salt och peppar
- Smör
- 2 dl grädde
- 2 dl crèmefraiche
- 2 msk kalvfond
- 2 msk ljus japansk soja
- 2 msk vinbärsgelé
- 0,5 tsk torkad timjan
- Salt och peppar
Till såsen
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1 msk majsstärkelse
Pressgurka
- 1 gurka - tunt hyvlad
- 0,5 dl ättika
- 1 dl socker
- 1,5 dl vatten
- 1 nypa salt
- 0,5 dl hackad persilja
Till servering
- Potatis eller ris
- Ev. Grönsallad
Blanda ihop grädde, crèmefraiche, fond, soja, gelé samt timjan och smaka av med salt och peppar. Lägg köttet i en avlång sockerkaks- eller limpform och slå på blandningen. Tillaga i ugnen i ca 1 timme tills köttet har en innertemp på 70 grader.
Blanda samman ättikslagen och slå över gurkan - toppa med hackad persilja.
Koka upp skyn från sockerkaksformen med matlagningsgrädde och red av med majsstärkelse - smaka av med salt och peppar.
Skiva köttet och servera med potatis, sås och pressgurka.