Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Raggmunk med baconcrème och morotssallad
Klassikern raggmunk med ett par nya kompisar som tillför rökighet, krisp, krämighet och fräschör - ja tack!!
- 1 kg fast potatis - skalad och grovt riven
- 2,5 dl vetemjöl
- 4,5 dl mjölk
- 2 stora ägg
- Salt och peppar
- Smör till stekning
Bacon crème
- 2 pkt Scan bacon
- 3 dl cremefraiche
- 2 msk hackad rödlök
- 2 msk hackad persilja
- 0,5 citron - zest
- Salt o peppar
Morotssallad
- 3 mellanstora morötter (gärna olika färger)
- 0,5 citron - juice
- 1 msk olivolja
- Salt och peppar
Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en klumpfri smet - vispa ner resterande mjölk, ägg samt salt och peppar. Riv och krama ur överflödig vätska ur potatisen och vänd sedan ner den direkt i smeten så den inte hinner bli mörk.
Stek baconen krispiga och hacka ner - spara ev. ett par till garnityr. Vänd ner bacon, örter o lök i cremefraichen och smaka av med salt och peppar - ställ svalt tills servering. Hyvla morötterna tunt och dressa runt med citron, olja samt salt och peppar.
Hetta upp en stekpanna med smör och stek raggmunkarna på medelhög värme så de får en gyllne och knaprig yta. Servera med baconcrème och morotssallad!