Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Smördegskuvert med julskinka
Förrätt eller kanske ett alternativ till buffébordet, dessa härligt krispiga smördegskuvert med julskinka, grönkål och ost passar vid alla tillfällen.
- 6 skivor Scan julskinka
- 4 medelstora grönkålsblad
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk smör
- 90 g naturell färskost
- 1 dl riven västerbottenost - eller annan vällagrad ost
- Salt och nymalen svartpeppar
- 1 pkt färdig smördeg
- 1 ägg - till pensling
- 1 msk rapsfrön - eller sesamfrön
Dressing
- 3 msk honung
- 1 nypa rosmarin
- 1 dl frysta lingon
Finstrimla skinkan och grönkålen och fräs på i smör. När det fått fin färg tillsätts finhackad vitlök som får gå med i pannan någon minut. Lägg över skinkblandningen i en skål och låt svalna en stund innan färskost och riven västerbottenost blandas i. Smaka av med salt och nymalen peppar.
Skär smördegen i fyrkanter, pensla rutorna med lätt uppvispat ägg och lägg en klick fyllning på varje ruta. Vik ihop till kuvert och nyp försiktigt ihop kanterna - pensla med ägg.
Grädda i ugnen i ca 10 minuter tills kuverten puffat upp och fått fin färg.
Koka upp honungen med rosmarin och rör ner lingonen - häll i en skål och låt svalna.
Servera de varma kuverten med den härliga fyllningen tillsammans med lingondressingen.