Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Hemgjord senap
Om ni verkligen vill briljera på julbordet borde ni prova att göra egen hemgjord senap! Det krävs bara en mortel, och blir otroligt gott. Dessutom ett bra sätt att få exakt den hetta, grovhet och sötma som man gillar bäst.
- ½ dl ljusa senapsfrön
- ½ dl bruna senapsfrön
- ½ dl vatten
- 2 msk socker
- 2 msk ättika
- 2 krm salt
- 2 msk rapsolja
Mortla fröna till önskad grovhet och konsistens. Tillsätt vatten, socker, salt, ättika och rapsolja. Smaka ev av med mer socker, salt eller ättika, och tillsätt mer vatten
om du vill ha en lösare senap.
Lägg upp på väl rengjorda glasburkar och förvara i kyl.