Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Griljerad julskinka
Recept framtaget i samarbete med Harald Linder från Juniorkocklandslaget. Griljera julskinkan precis innan servering och låt den vila i rumstemperatur så sprider sig värmen genom hela skinkan och gör den härligare att äta.
- Valfri Scan julskinka
- 1 dl senap (tex 50/50 dijonsenap och grov skånsk senap)
- 2 msk honung
- 2 st äggulor
- ½ dl panko eller ströbröd
- Flingsalt
- Nymald svartpeppar
Sätt på ugnen på högsta grillvärme.
Blanda allt utom panko. Pensla på den kokta julskinkan. Strö över panko, lite flingsalt och nymald svartpeppar.
Griljera högt upp i ugnen till gyllenbrun, ca 5 minuter. Låt julskinka vila lite så sprider sig värmen genom hela skinkan.
Skär upp skinkan med en riktigt vass kniv så bitarna blir tunna. Tänk på att skära tvärs över fibrerna så upplevs skinkan mörare och saftigare.