Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Läckökorvschips på västerbottenspaj
Härligt krispig läckökorv på små kuber av västerbottenpaj med picklad rödlök. Ett perfekt tilltugg till drinken eller glöggen i jul.
- 0,5 Scan Läckökorv, skivad i tunna skivor
Västerbottenspaj
- 1 pajskal eller 1 ark pajdeg
- 2 dl grädde
- 1 dl lätt cremefraiche
- 3 ägg
- 300 g riven Västerbottenost
- Salt och nymalen svartpeppar
Picklad rödlök
- 1 stor rödlök - tunt skivad
- 0,5 dl ättika
- 1 dl socker
- 1,5 dl vatten
Rör ihop picklingslagen och slå över den skivade rödlöken.
Förgrädda pajskalet i 10 minuter om så behövs. Rör samman grädde, cremefraiche, ägg samt riven ost. Krydda upp med salt och svartpeppar men tänk på att osten har hög sälta. Häll ostsmeten i pajskalet och grädda ytterligare ca 30-40 min - lägg ev. på ett bakplåtspapper om pajens yta får färg snabbt. Ta ut och låt pajen kallna helt.
Lägg ut korvskivorna på en plåt och stek i ugnen (fortfarande 200 grader) i ca 10 minuter. Ta ut och låt de svalna helt och bli som krispiga chips.
Skär pajen i snygga små bitar - kuber eller trekanter. Stick ner ett chips i varje bit och garnera med picklad lök och någon grön ört.