Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Fläskragu med pasta och mozarella
Snabb, fräsch och örtig fläskragu som blir en perfekt middag för hela familjen. Receptet räcker också till någon matlåda om ni har tur.
- ca 1 kg Scan picnicbog, strimlad
- 2 gula lökar - hackade
- 3 vitlöksklyftor
- 2 morötter
- 2 msk olja
- Salt och peppar
- 4 dl rött vin
- 2 msk honung
- 800 g krossade tomater
- 3 dl vatten
- 4 kvistar rosmarin (eller 2 tsk torkad)
- 4 kvistar salvia (eller 2 tsk torkad)
- 4 lagerblad
- Balsamvinäger, salt och peppar
- Valfri pasta ex manfredine eller papardelle
- 400 g mozzarella
- Basilika, riven parmesan
Fiska upp lagerblad och eventuella pinnar
från örterna. Smaka av med balsamvinäger,
salt och peppar.
Koka pastan enligt instruktioner. Blanda
pastan med ragun och riv över rikligt med
parmesan, mozzarella och basilika.
Servera genast!