Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Örtmarinerad fläskytterfilé med grillade tomater och persikor
Recept producerat i samarbete med Melvin Glimstål från Juniorkocklandslaget.
- 500 g Scan fläskytterfilé
Örtmarinad
- 2 dl olivolja
- 1 st vitlök
- 1 tsk salt
- 2 kvistar rosmarin, repade
- 2 msk persilja, hackad
Örtvinägrett
- 1 dl olivolja
- 0,5 dl rödvinsvinäger
- 2 dl hackad persilja och gräslök
- 1 st hackad scharlottenlök
- salt och peppar
Grillade tomater och persikor
- 2 st tomater
- 2 st persikor
- rapsolja
- salt
Rostade pistaschnötter
- 2 dl pistaschnötter
Tillbehör
- Fetaost
- grönsallat
Lägg allt i en mixer och mixa tills den är slät.
Marinera ytterfilén över natten. Stek eller grilla filén för att ge den en fin yta, avsluta i ugn alternativt på grillen till en innertemperatur på 65°.
Örtvinägrett:
Blanda olja och vinäger i en bunke. Vänd i örterna och den hackade scharlottenlöken, smaka upp med salt och peppar.
Grillade tomater och persikor:
Dela tomater och persikor i hälften. Dressa dem med rapsolja och salta. Grilla i några minuter tills de fått en härlig färg.
Rostade pistaschnötter:
Rosta i ugnen på 160° i 10 min