Örtmarinerad fläskytterfilé med grillade tomater och persikor

Örtmarinerad fläskytterfilé med grillade tomater och persikor

Recept producerat i samarbete med Melvin Glimstål från Juniorkocklandslaget.

För 4 personer
Ingredienser
  • 500 g Scan fläskytterfilé

Örtmarinad

  • 2 dl olivolja
  • 1 st vitlök
  • 1 tsk salt
  • 2 kvistar rosmarin, repade
  • 2 msk persilja, hackad

Örtvinägrett

  • 1 dl olivolja
  • 0,5 dl rödvinsvinäger
  • 2 dl hackad persilja och gräslök
  • 1 st hackad scharlottenlök
  • salt och peppar

Grillade tomater och persikor

  • 2 st tomater
  • 2 st persikor
  • rapsolja
  • salt

Rostade pistaschnötter

  • 2 dl pistaschnötter

Tillbehör

  • Fetaost
  • grönsallat
Gör så här Örtmarinad:
Lägg allt i en mixer och mixa tills den är slät.

Marinera ytterfilén över natten. Stek eller grilla filén för att ge den en fin yta, avsluta i ugn alternativt på grillen till en innertemperatur på 65°.

Örtvinägrett:
Blanda olja och vinäger i en bunke. Vänd i örterna och den hackade scharlottenlöken, smaka upp med salt och peppar.

Grillade tomater och persikor:
Dela tomater och persikor i hälften. Dressa dem med rapsolja och salta. Grilla i några minuter tills de fått en härlig färg.

Rostade pistaschnötter:
Rosta i ugnen på 160° i 10 min