Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Asiatiska Ribs med savoykålssallad
Recept producerat i samarbete med Melvin Glimstål från Juniorkocklandslaget.
- 800 g Scan fläskribs
- 1 st hackad gul lök
- 2 st klyftor vitlök
- 4 st kvistar rosmarin
- 10 st kvistar timjan
- 20 st svartpepparkorn
- 20 st korianderfrön
- 4 st lagerblad
- 14 dl vatten
- 2 kalvbuljongtärningar
- 2% salt av den totala köttvikten
Asiatisk glaze till ribsen
- 1 klyfta vitlök
- 0,5 röd chilifrukt
- 0,5 dl ostronsås
- 0,5 dl hoisinsås
- 0,5 dl risvinäger
- 1 tsk sesamolja
Sesammajonnäs
- 2 dl rapsolja
- 2 tsk sesamolja
- 1 tsk dijonsenap
- salt
- citronjuice
Picklad rödlök
- 1 st skivad rödlök
- 1 dl ättika
- 2 dl socker
- 3 dl vatten
Savoykålssallad
- 1 st huvud savoykål
- picklad rödlök
- körvel
- sesammajonnäs
Förslag på topping
- puffat ris
- hackad gräslök
- lila lökblommor
Asiatisk glaze till ribsen:
Fräs vitlök i lite olja. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka ihop till en härlig konsistens. Sila sedan glazen.
Sesammajonnäs:
Vispa äggulor med senap. Tillsätt rapsoljan i en tunn stråle medan du fortsätter att vispa. När all olja är i emulsionen är det bara att smaka upp med salt, citronjuice och sesamoljan.
Picklad rödlök:
Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Ge den ett uppkok så allt socker löses upp, slå den den sedan över den skivade rödlöken.
Savoykålssallad:
Skär savoykålen i tunna skivor. Blanda allt i en bunke. Toppa med ytterligare körvel.