Asiatiska Ribs med savoykålssallad

Asiatiska Ribs med savoykålssallad

Recept producerat i samarbete med Melvin Glimstål från Juniorkocklandslaget.

För 4 personer
Ingredienser
  • 800 g Scan fläskribs
  • 1 st hackad gul lök
  • 2 st klyftor vitlök
  • 4 st kvistar rosmarin
  • 10 st kvistar timjan
  • 20 st svartpepparkorn
  • 20 st korianderfrön
  • 4 st lagerblad
  • 14 dl vatten
  • 2 kalvbuljongtärningar
  • 2% salt av den totala köttvikten

Asiatisk glaze till ribsen

  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 0,5 dl ostronsås
  • 0,5 dl hoisinsås
  • 0,5 dl risvinäger
  • 1 tsk sesamolja

Sesammajonnäs

  • 2 dl rapsolja
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt
  • citronjuice

Picklad rödlök

  • 1 st skivad rödlök
  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten

Savoykålssallad

  • 1 st huvud savoykål
  • picklad rödlök
  • körvel
  • sesammajonnäs

Förslag på topping

  • puffat ris
  • hackad gräslök
  • lila lökblommor
Gör så här Sätt ugnen på 90° varmluft. Koka upp vatten och lös upp buljongtärningarna. Lägg alla ingredienser i en hög ugnsfast form. Stoppa in i ugnen. Låt den stå i minst 4 tim, men gärna över natten. Ta ut ribsen ur vätskan. Pensla på den asiatiska glazen och rosta dem i ugnen på 200° i ca 10 minuter.

Asiatisk glaze till ribsen:
Fräs vitlök i lite olja. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka ihop till en härlig konsistens. Sila sedan glazen.

Sesammajonnäs:
Vispa äggulor med senap. Tillsätt rapsoljan i en tunn stråle medan du fortsätter att vispa. När all olja är i emulsionen är det bara att smaka upp med salt, citronjuice och sesamoljan.

Picklad rödlök:
Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Ge den ett uppkok så allt socker löses upp, slå den den sedan över den skivade rödlöken.

Savoykålssallad:
Skär savoykålen i tunna skivor. Blanda allt i en bunke. Toppa med ytterligare körvel.