Vegetarisk chorizokorv med bröd och chilimajonäs

Vegetarisk chorizokorv med bröd och chilimajonäs

För 4 personer
Ingredienser
  • 4 st Scan vegetarisk chorizo
  • 4 st brioche korvbröd
  • 1/2 dl salta rostade jordnötter, grovt hackade
  • 1 kruka koriander, grovt hackad
  • 1 Lime, delad i klyftor

Chilimajonäs

  • 1,5 dl majonäs
  • 1 msk gochujang
  • 1/2 lime, saft och cest
  • Salt och peppar

Gurksallad

  • 1 gurka
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 2 msk risvinäger
  • 1/2 röd chili, fint hackad
Gör så här Skiva gurkan tunt med hjälp av en mandolin. Blanda med salt och socker och låt stå i ca 10 min. Blanda sedan med chili och risvinäger.

Rör ihop allt till chilimajonäsen och smaka upp med salt och peppar.

Grilla eller stek korven och servera med korvbröd, chilimajonnäs och gurksallad. Toppa med koriander och jordnötter.