Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Vegetarisk chorizokorv med bröd och chilimajonäs
- 4 st Scan vegetarisk chorizo
- 4 st brioche korvbröd
- 1/2 dl salta rostade jordnötter, grovt hackade
- 1 kruka koriander, grovt hackad
- 1 Lime, delad i klyftor
Chilimajonäs
- 1,5 dl majonäs
- 1 msk gochujang
- 1/2 lime, saft och cest
- Salt och peppar
Gurksallad
- 1 gurka
- 1/2 tsk salt
- 1 msk socker
- 2 msk risvinäger
- 1/2 röd chili, fint hackad
Rör ihop allt till chilimajonäsen och smaka upp med salt och peppar.
Grilla eller stek korven och servera med korvbröd, chilimajonnäs och gurksallad. Toppa med koriander och jordnötter.