Tunnbrödsrulle med vegokorv

Tunnbrödsrulle med vegokorv

För 4 personer
Ingredienser
  • 4 st smal vegokorv
  • 4 tunnbröd
  • Sallad

Potatisstomp

  • 800 g mjölad potatis, tvättad
  • 150 g smör, delat i mindre bitar
  • 2 dl riven lagrad ost
  • Salt och peppar
  • 1 knippe gräslök, fint hackat

Gurksallad

  • 2 dl majonnäs
  • 0,5 dl turkisk yoghurt
  • 1 gurka, skalad och delad i mindre bitar
  • 1 liten rödlök, fint hackad
  • 1 knippe dill, grovt hackad
  • Salt och peppar
Gör så här 1. Koka potatisen i saltat vatten.

2. Blanda ihop alla ingredienser till gurksalladen. Smaka upp med salt och peppar.

3. Krossa potatisen grovt med hjälp av en ballongvisp. Rör i smöret och osten och blanda runt tills smöret löst sig. Vänd i gräslöken och smaka upp med salt och peppar.

4. Steka korvarna. Fördela salladsbladen och potatisstompet på bröden. Lägg på korven och toppa med gurksalladen.