Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Tunnbrödsrulle med vegokorv
- 4 st smal vegokorv
- 4 tunnbröd
- Sallad
Potatisstomp
- 800 g mjölad potatis, tvättad
- 150 g smör, delat i mindre bitar
- 2 dl riven lagrad ost
- Salt och peppar
- 1 knippe gräslök, fint hackat
Gurksallad
- 2 dl majonnäs
- 0,5 dl turkisk yoghurt
- 1 gurka, skalad och delad i mindre bitar
- 1 liten rödlök, fint hackad
- 1 knippe dill, grovt hackad
- Salt och peppar
2. Blanda ihop alla ingredienser till gurksalladen. Smaka upp med salt och peppar.
3. Krossa potatisen grovt med hjälp av en ballongvisp. Rör i smöret och osten och blanda runt tills smöret löst sig. Vänd i gräslöken och smaka upp med salt och peppar.
4. Steka korvarna. Fördela salladsbladen och potatisstompet på bröden. Lägg på korven och toppa med gurksalladen.