Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Krämig Risoni med Salsiccia, spenat och Pecorino
- 5 dl Risoni
- 4 st salsiccia, ca 450 g - slantade
- 1/2 gul lök - finhackad
- 1 vitlöksklyfta - riven
- 1 knippe färsk salvia
- 1 msk smör
- 1 dl vitt torrt vin
- 2,5 dl creme fraiche
- 100 g sköljd färsk spenat
- Salt och nymald svartpeppar
- 3 dl riven pecorino
2. Fräs på salsiccian och löken så det får fin färg. Tillsätt vitlök och salvia och kort därefter vinet som får koka bort nästan helt innan värmen dras ner till låg och cremefraichen tillsätts. Smaka av med salt och peppar och rör ner risonin och spenaten allra sist.
3. Servera med rikligt med riven pecorino och citron som kan pressas över efter behag.