Krämig Risoni med Salsiccia, spenat och Pecorino

Krämig Risoni med Salsiccia, spenat och Pecorino

För 4 personer
Ingredienser
  • 5 dl Risoni
  • 4 st salsiccia, ca 450 g - slantade
  • 1/2 gul lök - finhackad
  • 1 vitlöksklyfta - riven
  • 1 knippe färsk salvia
  • 1 msk smör
  • 1 dl vitt torrt vin
  • 2,5 dl creme fraiche
  • 100 g sköljd färsk spenat
  • Salt och nymald svartpeppar
  • 3 dl riven pecorino
Gör så här 1. Koka risonin i riktigt med saltat vatten i ca 10 minuter (den ska vara al dente och ha kärna kvar). Häll av och rör ner lite smör så den inte klibbar ihop.

2. Fräs på salsiccian och löken så det får fin färg. Tillsätt vitlök och salvia och kort därefter vinet som får koka bort nästan helt innan värmen dras ner till låg och cremefraichen tillsätts. Smaka av med salt och peppar och rör ner risonin och spenaten allra sist.

3. Servera med rikligt med riven pecorino och citron som kan pressas över efter behag.