Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Jimmies korv
Mindre snack - mer korv! En dubbelkorv som serveras i ett extra stort bröd och toppas med ett tjockt lager tzatziki.
- Scan Provencale, smaksatt med vitlök och örter
- Korvbrödsbagarn French hotdog-bröd
Tzatziki
- 0,5 st gurka
- 0,5 tsk salt
- 2 dl grekisk yoghurt
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1 tsk torkad eller färsk oregano
- 1 msk olivolja
Garnityr
- Tunt skivade kalamataoliver
- Grillkrydda
Låt rinna av i 30 minuter. Krama ur vätskan med handen. Rör ihop yoghurt, pressad vitlök, gurkan och olivolja. Smaka av med oregano, salt och peppar.
Stek eller grilla korven. Lägg två korvar i ett chicagobröd. Toppa korvarna med tzatziki och avsluta med ett stadigt lager grillkrydda och några tunna skivade kalamataoliver. Enjoy - och fyll på med grillkrydda om det behövs!