Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
- Scan vegetarisk korv
- Korvbrödsbagarn Durum Korvbröd
- Salladsblad
Hummus
- 1 burk kikärtor (400g)
- 1 st vitlöksklyfta
- ½ chilifrukt
- ½ tsk spiskummin
- 1 msk pressad citron
- 3 msk olivolja
- 1 msk tahini
- Salt och peppar
Syrade grönsaker
- 2 dl vatten
- 1 dl socker
- 0,5 dl ättika 24%
- 1 krm salt
- 1 Röd lök
- 1 Morot
- 1 Rättika
- 0,5 Gurka
Garnityr
- Ätbara blommor, t.ex. krasse
- Sumac alt. rökt paprikapulver
Skär tunna strimlor av utvalda grönsaker (förslag på grönsaker som är goda att syra: rödlök, morot, rättika, gurka). Blanda ihop den klassiska 1-2-3-lagen bestående av ättika, socker och vatten i en kastrull och låt koka upp tills sockret är smält. Ta av från värmen. Lägg i grönsakerna i lagen och låt svalna. Om du inte äter upp de syrade grönsakerna direkt så håller de sig i cirka 1-2 veckor om du förvarar dessa i en burk i kylen.
Grilla eller stek korven. Lägg ett salladsblad i ett korvbröd. Bre ut hummus på salladsbladet. Lägg den nygrillade eller stekta korven på hummusbädden. Toppa korven med syrade grönsaker och garnera med lite Sumac och ätbara blommor. Njut av en god och vacker korvkreation!