Märtas korv

Märtas korv

Märtas vegetariska korv är kryddad med influenser från mellanöstern.

För 4 personer
Ingredienser
  • Scan vegetarisk korv
  • Korvbrödsbagarn Durum Korvbröd
  • Salladsblad

Hummus

  • 1 burk kikärtor (400g)
  • 1 st vitlöksklyfta
  • ½ chilifrukt
  • ½ tsk spiskummin
  • 1 msk pressad citron
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk tahini
  • Salt och peppar

Syrade grönsaker

  • 2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 0,5 dl ättika 24%
  • 1 krm salt
  • 1 Röd lök
  • 1 Morot
  • 1 Rättika
  • 0,5 Gurka

Garnityr

  • Ätbara blommor, t.ex. krasse
  • Sumac alt. rökt paprikapulver
Gör så här Häll av kikärtorna från spadet och skölj i ett durkslag. Mixa alla ingredienser i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.

Skär tunna strimlor av utvalda grönsaker (förslag på grönsaker som är goda att syra: rödlök, morot, rättika, gurka). Blanda ihop den klassiska 1-2-3-lagen bestående av ättika, socker och vatten i en kastrull och låt koka upp tills sockret är smält. Ta av från värmen. Lägg i grönsakerna i lagen och låt svalna. Om du inte äter upp de syrade grönsakerna direkt så håller de sig i cirka 1-2 veckor om du förvarar dessa i en burk i kylen.

Grilla eller stek korven. Lägg ett salladsblad i ett korvbröd. Bre ut hummus på salladsbladet. Lägg den nygrillade eller stekta korven på hummusbädden. Toppa korven med syrade grönsaker och garnera med lite Sumac och ätbara blommor. Njut av en god och vacker korvkreation!