Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
- Scan Entrecote-korv
- Korvbrödsbagarn Durum Korvbröd
- Salladsblad
Kimchi-slaw
- 2 dl Kimchi
- 0,5 dl majonnäs
- Salt och peppar
Asiatisk inlagd gurka
- 1 st gurka
- 0,5-1 msk fisksås
- 1 msk risvinäger
- 1 dl vatten
- 2-3 msk socker
- 1 msk hackad koriander
- 1 st färsk röd chili
Garnityr
- 1 Salladslök - tunt skivad
- Chilirostade sesamfrön
- Tunt skivad röd chilifrukt
Tvätta gurkan, skiva sedan tunna skivor (gärna på en mandolin om du har det hemma, det går också bra att hyvla med en osthyvel)
Skär chilin i tunna skivor - om du inte vill att det ska bli så starkt kan du ta bort kärnorna.
Blanda ihop fisksås, risvinäger, vatten och socker. Se till att sockret löser sig. Rör i chilin och koriandern. Lägg i gurkan och låt gärna dra några timmar.
Lägg salladsbladet i korvbrödet. Lägg i den nygrillade eller stekta korven på salladsbladet.
Toppa med kimchi-slaw följt av den asiatiska gurkan. Garnera med fint skivad salladslök och chilirostade sesamfrön. Enjoy!