Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Ebbas korv
Om "sätta guldkant på vardagen" skulle vara en korv så skulle det vara denna.
- Scan Jägarfalukorv
- Korvbrödsbagarn Brooklyn Hot dog bun
Krabbröra
- 200g Krabbkött Alt Krabbstick
- 1 st liten rödlök
- 1 dl majonnäs
- 1 dl gräddfil
- 1 msk pressad citronsaft
- 1 msk hackad dill
- 1 msk hackad gräslök
- Salt och peppar
Räksallad
- 200g skalade räkor
- 1 msk hackad dill
- 1 msk gräslök
- 1 dl majonnäs
- 0,5 dl Crème Fraiche
- 2 tsk dijonsenap
- Salt och peppar
Garnityr
- Ätbara blommor - t.ex. krasse
Krama ur all vätska ur räkorna om de legat i lake. Blanda ihop majonnäs, Crème Fraiche och räkor. Smaksätt med dill, gräslök och dijonsenap. Salta och peppra efter behov.
Skär falukorven i tunna skivor. Stek falukorvsskivorna tills de har fått fin färg och lite yta. Falukorvsskivorna läggs sedan i valfritt korvbröd - gärna två och två. Toppa med krabbröra och räksallad. Garnera med fina ätbara blommor. Fota, ät och njut!