Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Nooshis korv
Korven är en blinkning till Göteborgs nationalrätt "Halv Special" men med en thailändsk touch. Serveras förslagsvis med en kall öl.
- 1 burk Bullens Pilsnerkorv
- Korvbrödsbagarn Potato Hot dog bun
Krämig asiatisk potatissallad
- 500g kokt skalad potatis
- 2,5 dl majonnäs
- 2,5 dl gräddfil
- 1 tsk honung
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 msk Sambal oelek
- 10 cm purjolök
- 0,5 kruka färsk koriander
- salt och peppar
Asiatisk gurka
- 1 st gurka
- 2 klyftor vitlök
- 1,5 tsk socker
- 1 tsk rostad sesamolja
- 2 tsk japansk soja
- 0,5 tsk salt
Garnityr
- Sriracha
- 0,5 kruka färsk koriander
Dela först gurkorna på längden och sedan ytterligare en gång på längden. Skär i 2-3 cm grova bitar på snedden. Blanda gurkan med salt i en bunke. Låt stå ca 30 minuter, för att dra ut vätskan. Häll av vätskan i ett durkslag.
Skala och finhacka/finriv vitlöken. Blanda vitlök, socker, soja och sesamolja med gurkan.
Tillaga Bullens Pilsnerkorv, antingen genom att sätta burken direkt på grillen och låta den tillagas i spadet, alternativt genom att koka den i en kastrull (gärna med lagerblad och pepparkorn i vattnet).
Lägg korven i valfritt korvbröd. Toppa korven med potatissallad, den asiatiska gurkan och garnera med lite färsk koriander och sriracha efter tycke och smak.
Njut av en västkust-klassiker i modern tappning!