Nooshis korv

Nooshis korv

Korven är en blinkning till Göteborgs nationalrätt "Halv Special" men med en thailändsk touch. Serveras förslagsvis med en kall öl.

För 4 personer
Ingredienser
  • 1 burk Bullens Pilsnerkorv
  • Korvbrödsbagarn Potato Hot dog bun

Krämig asiatisk potatissallad

  • 500g kokt skalad potatis
  • 2,5 dl majonnäs
  • 2,5 dl gräddfil
  • 1 tsk honung
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk Sambal oelek
  • 10 cm purjolök
  • 0,5 kruka färsk koriander
  • salt och peppar

Asiatisk gurka

  • 1 st gurka
  • 2 klyftor vitlök
  • 1,5 tsk socker
  • 1 tsk rostad sesamolja
  • 2 tsk japansk soja
  • 0,5 tsk salt

Garnityr

  • Sriracha
  • 0,5 kruka färsk koriander
Gör så här Tärna ner den kokta potatisen i mindre bitar. Dela och skölj purjolöken, finstrimla sedan. Blanda ihop alla blöta ingredienser. Vänd sedan i potatis och lök, slutligen koriander. Smaka av med salt och peppar.

Dela först gurkorna på längden och sedan ytterligare en gång på längden. Skär i 2-3 cm grova bitar på snedden. Blanda gurkan med salt i en bunke. Låt stå ca 30 minuter, för att dra ut vätskan. Häll av vätskan i ett durkslag.
Skala och finhacka/finriv vitlöken. Blanda vitlök, socker, soja och sesamolja med gurkan.

Tillaga Bullens Pilsnerkorv, antingen genom att sätta burken direkt på grillen och låta den tillagas i spadet, alternativt genom att koka den i en kastrull (gärna med lagerblad och pepparkorn i vattnet).
Lägg korven i valfritt korvbröd. Toppa korven med potatissallad, den asiatiska gurkan och garnera med lite färsk koriander och sriracha efter tycke och smak.

Njut av en västkust-klassiker i modern tappning!