Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Grillad flintastek med asiatisk nudelsallad
Gör sommaren längre med en fräsch och uppfriskande asiatisk nudelsallad på risnudlar, grönsaker och god sweet chili dressing. Bäst äts nudelsalladen tillsammans med en god bit grillad flintastek, koriander och lite lime.
- 915 g Flintastek BBQ Lök
- 180 g risnudlar
- 1 st salladslök
- 150 g sockerärtor
- 1/2 gurka
- 2 morötter
- 150 g böngroddar
- 125 g jordnötter
- 1 knippe mynta
- 1 knippe koriander
Dressing
- 1/2 dl japansk soja
- 2 msk sweetchilisås
- 1 msk sesamolja
- 2 lime
- 1/2 röd chili
Blanda dressingen, strimla morötter, salladslök och gurka. Blanda grönsakerna, med nudlar och böngroddarna. Häll över dressingen över nudelsalladen.
Grilla köttet och låt det vila i tio minuter. Skiva köttet i tunna skivor och toppa salladen med köttet.
Hacka jordnötter, mynta och koriander och toppa denna rätt för heta sommarnätter!