Grillad flintastek med asiatisk nudelsallad

Grillad flintastek med asiatisk nudelsallad

Gör sommaren längre med en fräsch och uppfriskande asiatisk nudelsallad på risnudlar, grönsaker och god sweet chili dressing. Bäst äts nudelsalladen tillsammans med en god bit grillad flintastek, koriander och lite lime.

För 4 personer
Ingredienser
  • 915 g Flintastek BBQ Lök
  • 180 g risnudlar
  • 1 st salladslök
  • 150 g sockerärtor
  • 1/2 gurka
  • 2 morötter
  • 150 g böngroddar
  • 125 g jordnötter
  • 1 knippe mynta
  • 1 knippe koriander

Dressing

  • 1/2 dl japansk soja
  • 2 msk sweetchilisås
  • 1 msk sesamolja
  • 2 lime
  • 1/2 röd chili
Gör så här Koka nudlarna 1-2 minuter, kyl sedan nudlarna snabbt i kallt vatten och droppa över lite matolja så att nudlarna inte ska klibba ihop.

Blanda dressingen, strimla morötter, salladslök och gurka. Blanda grönsakerna, med nudlar och böngroddarna. Häll över dressingen över nudelsalladen.

Grilla köttet och låt det vila i tio minuter. Skiva köttet i tunna skivor och toppa salladen med köttet.

Hacka jordnötter, mynta och koriander och toppa denna rätt för heta sommarnätter!