Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Grillad kotlett med pasta och kryddkorv
Fira hemestern med kotletter, kryddkorv och en god pastasallad med krämig burrata, tomater och basilika.
- 850 g Grillkotlett Tomat & Basilika
- 240 g Kryddkorv ex Kabanoss
- 300 g lasagneplattor
- 1 kruka basilika
- 1 st litet salladshuvud
- 250 g småtomater
- 2 klyftor vitlök
- 1/2 dl olivolja
- 2 st citroner
- 1 st burrata
Krossa tomaterna lätt med en gaffel, blanda med olivolja, pressad vitlök, citronsest och resten av ingredienserna till en matig pastasallad. Krydda med rikligt av svartpeppar och lite flingsalt.
Bryt burratan över salladen och toppa med grovt hackad basilika.
Låt salladen stå medan du grillar kotletterna, korvarna och en av citronerna, delad. Låt köttet vila i 10 minuter.
Skiva köttet, toppa med lite saft från citronen och extra basilika. Servera tillsammans med pasta-salladen.