Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Grillad flankstek med chimichurri på färska kryddor
Sommaren firar du bäst med en god grillad flankstek tillsammans med en fräsch chimichurri gjord på kryddor från balkonglådan eller trädgården. Åtnjut med en uppfriskande pastasallad eller grillade grönsaker.
- 640 g Styckmästarens Flankstek
- En rejäl näve örter (ex persilja, gräslök, timjan, basilika)
- 1/2 gurka
- 2 klyftor vitlök
- 1 dl rapsolja
- 1 citron
- Lite chilipeppar
Grilla köttet lätt rosa, låt vila 10 minuter.
Skiva köttet tunt, salta lätt och toppa med din chimichurri. Servera med grillade grönsaker ex squash och citron eller en god sallad!