Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Snabb ramen med Chorizo
Bara för att det går snabbt betyder inte att det går att göra gott! Gör din snabb ramen godare med färs från chorizokorv, pak choi och lao gan ma chili. Lägg till ett ägg och lite sesamfrön och du har ett ramen recept som passar hela familjen.
- 300 g Färskkorv Chorizo
- 4 paket snabbnudlar
- 2 ägg
- 1 pak choi
- 2 msk Lao Gan Ma chili eller Sriracha sås
- 4 msk majonnäs
- 150 g böngroddar
- 1 salladslök
- Sesamfrö eller furikake
Dela pak choi i fyra klyftor och stek den lätt.
Koka upp vatten och koka först äggen i 5 minuter så gulan är lite lös. Lägg i nudlarna, och koka 2 minuter.
Skala äggen och dela i halvor. Fördela lite chilisås, majonnäs och ev. krydda från nudlarna i 4 skålar, blanda. Fördela de varma nudlarna samt häll över lite av kokvattnet, blanda.
Toppa med salladslök, böngroddar, pak choi, ägghalvor och chorizo färsen överst!