Focaccia med Bresaola

Focaccia med Bresaola

En focaccia som räcker till många! Perfekt tilltugg vid drinken eller som brunch ihop med annan plockmat.

För 4 personer
Ingredienser
  • 50 g jäst
  • 1 l ljummet vatten
  • 2,5 dl olivolja
  • 2 tsk salt
  • 0,5 dl honung
  • 2 l vetemjöl special
  • 1 citron - zest
  • 4 vitlöksklyftor - finhackade
  • Rosmarin 1 dl grovhackad
  • Olivolja och salt

Topping

  • 500 g tomater
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka oregano
  • 200 g mozarella
  • 150 g Scan bresaola
  • olivolja
Gör så här Rör ut jästen i lite av vattnet, tillsätt resten av vattnet, olja, honung, salt, citronzest och hackad vitlök och rosmarin. Rör ner mjölet och knåda till en smidig och ganska lös deg. Låt jäsa 1 timme.

Tryck ut degen i en långpanna med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 30 minuter på dragfri plats. Sätt ugnen på 225 grader.

Tryck med fingrarna i degen så att små fördjupningar bildas, häll på olivolja (ganska rikligt) och strö över flingsalt. Grädda i ugnen ca 30 min till fin färg.

Låt svalna till ljummen och toppa sedan med bresaola, tomater och örter.