Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Focaccia med Bresaola
En focaccia som räcker till många! Perfekt tilltugg vid drinken eller som brunch ihop med annan plockmat.
- 50 g jäst
- 1 l ljummet vatten
- 2,5 dl olivolja
- 2 tsk salt
- 0,5 dl honung
- 2 l vetemjöl special
- 1 citron - zest
- 4 vitlöksklyftor - finhackade
- Rosmarin 1 dl grovhackad
- Olivolja och salt
Topping
- 500 g tomater
- 1 kruka basilika
- 1 kruka oregano
- 200 g mozarella
- 150 g Scan bresaola
- olivolja
Tryck ut degen i en långpanna med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 30 minuter på dragfri plats. Sätt ugnen på 225 grader.
Tryck med fingrarna i degen så att små fördjupningar bildas, häll på olivolja (ganska rikligt) och strö över flingsalt. Grädda i ugnen ca 30 min till fin färg.
Låt svalna till ljummen och toppa sedan med bresaola, tomater och örter.