Tonkatsu med coleslaw och chilinudlar

Tonkatsu med coleslaw och chilinudlar

En rätt full av texturer och smaker som hela familjen kommer uppskatta - snabba tillbehör gör att lite mer tid kan läggas på att panera och steka köttet, låt alla hjälpa till så är det klart i ett nafs (och uppätet i ett också)!

För 4 personer
Ingredienser
  • 600 g picnicbog i 4 skivor
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 ägg (uppvispade med lite kallt vatten)
  • 4 dl panko (asiatiskt ströbröd)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk curry
  • Ev chili
  • Olja till stekning

Sås

  • 1,5 dl ketchup
  • 3 msk worshestershiresås
  • 2-3 msk honung
  • 2 msk soja (ljus)
  • 1 tsk finriven vitlök

Coleslaw

  • 200 g rödkål - finstrimlad
  • 100 g morot - finstrimlad el. grovt riven
  • 0,5 apelsin - zest och juice
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk soja (ljus)
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk vinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk Sesamfrön eller furikake

Chilinudlar

  • 4 portioner breda nudlar
  • 2 dl krispig chiliolja
  • 1 knippe salladslök - skivad
  • 1 kruka koriander
Gör så här Dubbelpanera köttskivorna - doppa först i mjöl, sedan ägg och sist panko med kryddor. Stek i rikligt med olja så de nästan blir friterade - vänta med stekningen tills alla tillbehör är klara.

Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av.

Blanda kål och morot med apelsin, majonnäs, soja, sesamolja och vinäger. Smaka ev och tillsätt ev. lite salt och toppa med sesamfrön.

Koka nudlarna enligt anvisning och blanda med chiliolja, toppa med salladslök och plockad koriander.

Skiva den nystekta, krispiga tonkatsun och servera med de fräscha tillbehören.