Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Tonkatsu med coleslaw och chilinudlar
En rätt full av texturer och smaker som hela familjen kommer uppskatta - snabba tillbehör gör att lite mer tid kan läggas på att panera och steka köttet, låt alla hjälpa till så är det klart i ett nafs (och uppätet i ett också)!
- 600 g picnicbog i 4 skivor
- 1,5 dl vetemjöl
- 2 ägg (uppvispade med lite kallt vatten)
- 4 dl panko (asiatiskt ströbröd)
- 1 tsk salt
- 1 tsk curry
- Ev chili
- Olja till stekning
Sås
- 1,5 dl ketchup
- 3 msk worshestershiresås
- 2-3 msk honung
- 2 msk soja (ljus)
- 1 tsk finriven vitlök
Coleslaw
- 200 g rödkål - finstrimlad
- 100 g morot - finstrimlad el. grovt riven
- 0,5 apelsin - zest och juice
- 1 dl majonnäs
- 1 msk soja (ljus)
- 1 tsk sesamolja
- 1 tsk vinäger
- 0,5 tsk salt
- 2 msk Sesamfrön eller furikake
Chilinudlar
- 4 portioner breda nudlar
- 2 dl krispig chiliolja
- 1 knippe salladslök - skivad
- 1 kruka koriander
Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av.
Blanda kål och morot med apelsin, majonnäs, soja, sesamolja och vinäger. Smaka ev och tillsätt ev. lite salt och toppa med sesamfrön.
Koka nudlarna enligt anvisning och blanda med chiliolja, toppa med salladslök och plockad koriander.
Skiva den nystekta, krispiga tonkatsun och servera med de fräscha tillbehören.