Pulled Pork burgare med hoisinmajo

Pulled Pork burgare med hoisinmajo

Låt det saftiga härliga köttet sköta sig självt under natten eller dagen, fixa snabbt ihop tillbehören och servera burgare med fluffiga bröd - succén är given! Lätt att dubbla och göra till många!

För 4 personer
Ingredienser
  • 500 g picnicbog
  • 1 tsk salt
  • 1 gul lök - skivad
  • 2 vitlöksklyftor - tunt skivade
  • 2 cm ingefära - riven
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 dl Ginger ale
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl ljus soja
  • 1 dl hoisin
  • HOISINMAJO
  • 2,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl hoisin
  • 0,5 dl gräslök - skivad
  • SALLAD
  • 0,5 gurka
  • 2 dl strimlad rödkål
  • 2 dl strimlad morot
  • 1 röd lök - skivad
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 msk socker
  • 12 st små hamburgerbröd
Gör så här Sätt ugnen på 150 grader. Lägg köttet i en stekgryta med lock. Salta köttet runt om, lägg på lök, vitlök, chili och ingefära. Slå på gingerale, soja och vatten, sätt på lock och ställ i ugnen 4-5 timmar tills köttet är helt mört och faller isär. Dela på köttet och rör ihop med stekskyn i grytan, smaka av med salt och ev extra hoisin.

Medan köttet står i ugnen kan tillbehören förberedas. Majonnäs rörs ihop med hoisin och gräslök - ställ svalt.

De strimlade grönsakerna rör ihop ordentligt med vinäger och socker - godast om de får stå till sig någon timme eller 2.

Servera köttet med tillbehören i hamburgerbröd och njut!