Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Salamilindad olivrulle på fläskytterfilé med blomkålsgratäng
Här kommer en riktig smakbomb - en ny klassiker! Dubbla gratängen och gör en stooor - det kommer gå åt, vi lovar! Gör detta till din egen paradrätt - vi lovar att inte skvallra!
- 600 g fläskytterfilé
- 100 g tapenade
- 100 g salami - tunna skivor (t.ex. fänkålssalami)
- Salt och peppar
Gratäng
- 1 kg blomkål - tunt skivad
- 0,5 purjolök - slantad
- 1 vitlöksklyfta - riven
- Smör
- Salt o peppar
- 1 dl torrt vitt vin
- 3 dl grädde
- 2 dl riven parmesan
- Grönsallad till servering
Stek på blomkål, purjolök och vitlök. Slå på vinet som får koka ner nästan helt innan grädden tillsätts - koka ner till krämig konsistens. Vill du minska fettet i rätten kan matlagningsgrädde användas - red då av med lite majsstärkelse. Lägg över blomkålsblandningen i portionsformar eller en stor. Toppa med riven parmesan och grädda i ca 15 minuter till fin färg.
Skär upp köttet och servera med blomkålsgratängen och en fräsch grönsallad.