Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Porchetta med tryffelsalami och palsternackspuré
En riktig lyxmiddag - vällagad med perfekt avvägda smaker. Trots dessa dofter och smaker av lyx gör denna fantastiska middag inget stort hål i plånboken...
- 600 g karré i 4 skivor á 150 g
- 1 pkt tunt skivad tryffelsalami
- 2 vitlöksklyftor - supertunt skivade
- 1 knippe timjan eller 1 tsk torkad
- Smör
- PURÉ
- 500 g palsternacka - skalad och delad
- 500 g mjölig potatis - skalad och delad
- 2 dl mjölk
- 3 msk smör
- 1 dl finriven pecorino
- Salt
- GRÖNKÅLSCHIPS
- 200 g grönkål
- 1 msk olivolja
- 1 tsk salt
Skär ett snitt nästan igenom kotletterna så de kan vikas upp som en bok. Salta och peppra i hela köttet lägg sedan ut timjan, vitlök och tryffelsalami innan köttet rullas ihop till en rulle som sedan förseglas med steksnöre.
Stek rullarna runt om i het stekpanna och låt sedan stekas klart i ugnen.
Koka palsternacka och potatis helt mjuka i saltat vatten. Tillsätt smör, mjölk, salt och vitpeppar och vispa med elvisp till en len och fluffig puré.
Ta ut rullarna och låt dem vila lite innan de skivas upp. Servera med purén och grönkålschips.