Porchetta med tryffelsalami och palsternackspuré

Porchetta med tryffelsalami och palsternackspuré

En riktig lyxmiddag - vällagad med perfekt avvägda smaker. Trots dessa dofter och smaker av lyx gör denna fantastiska middag inget stort hål i plånboken...

För 4 personer
Ingredienser
  • 600 g karré i 4 skivor á 150 g
  • 1 pkt tunt skivad tryffelsalami
  • 2 vitlöksklyftor - supertunt skivade
  • 1 knippe timjan eller 1 tsk torkad
  • Smör
  • PURÉ
  • 500 g palsternacka - skalad och delad
  • 500 g mjölig potatis - skalad och delad
  • 2 dl mjölk
  • 3 msk smör
  • 1 dl finriven pecorino
  • Salt
  • GRÖNKÅLSCHIPS
  • 200 g grönkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
Gör så här Sätt ugnen på 150 grader. Ta bort den tjocka nerven på grönkålen, lägg ut på en plåt och massera in olja och salt. Kör i ugnen tills kålen är helt krispig - ca 15 - 20 minuter. Öppna gärna och släpp ut lite ånga ur ugnen ett par gånger. Var med på slutet för kålen bränns lätt!

Skär ett snitt nästan igenom kotletterna så de kan vikas upp som en bok. Salta och peppra i hela köttet lägg sedan ut timjan, vitlök och tryffelsalami innan köttet rullas ihop till en rulle som sedan förseglas med steksnöre.

Stek rullarna runt om i het stekpanna och låt sedan stekas klart i ugnen.

Koka palsternacka och potatis helt mjuka i saltat vatten. Tillsätt smör, mjölk, salt och vitpeppar och vispa med elvisp till en len och fluffig puré.

Ta ut rullarna och låt dem vila lite innan de skivas upp. Servera med purén och grönkålschips.