Cidergryta med karré och mathavre

Cidergryta med karré och mathavre

Denna gryta är så mustig och god, lätt att förbereda och värma igen. Godare ju längre den får stå och puttra... Varför inte göra en dubbel salts till söndagsmiddagen och sedan ha läckra matlådor till veckan efter?

För 4 personer
Ingredienser
  • 600 g karré - i 2x2 cm kuber
  • 1 pkt bacon - fint strimlat
  • 1 klyfta vitlök - riven
  • 1 gul lök - hackad
  • 150 g champinjoner
  • 1 grönt äpple
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 nypa salvia
  • Salt och svartpeppar
  • 2 dl torr cider
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl kalvbuljong
  • 1 msk dijonsenap
  • Salt och svartpeppar
  • 4 portioner mathavre
  • 1 tsk gurkmeja
  • Juice från 0,5 citron
  • Granatäpplekärnor och haricots vertes till servering
Gör så här Fräs på kött, bacon, lök, vitlök, champinjoner, äpple samt rosmarin och salvia i smör tills det fått fin färg. Krydda ordentligt med salt och peppar - slå på cider, matlagningsgrädde och kalvbuljong. Låt puttra ihop på låg värme ca 30 min - med lock. Kontrollera att köttet är mört. Smaka av med Dijon, salt och peppar.

Koka mathavren enligt instruktion men lägg en tesked gurkmeja i vattnet. Häll av och pressa citron över mathavren innan servering.

Ånga haricots vertes och dressa med lite olivolja och salt. Servera allt tillsammans - gärna med granatäpplekärnor som tillför lite syra och textur.