Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Cidergryta med karré och mathavre
Denna gryta är så mustig och god, lätt att förbereda och värma igen. Godare ju längre den får stå och puttra... Varför inte göra en dubbel salts till söndagsmiddagen och sedan ha läckra matlådor till veckan efter?
- 600 g karré - i 2x2 cm kuber
- 1 pkt bacon - fint strimlat
- 1 klyfta vitlök - riven
- 1 gul lök - hackad
- 150 g champinjoner
- 1 grönt äpple
- 1 tsk rosmarin
- 1 nypa salvia
- Salt och svartpeppar
- 2 dl torr cider
- 2 dl matlagningsgrädde
- 2 dl kalvbuljong
- 1 msk dijonsenap
- Salt och svartpeppar
- 4 portioner mathavre
- 1 tsk gurkmeja
- Juice från 0,5 citron
- Granatäpplekärnor och haricots vertes till servering
Koka mathavren enligt instruktion men lägg en tesked gurkmeja i vattnet. Häll av och pressa citron över mathavren innan servering.
Ånga haricots vertes och dressa med lite olivolja och salt. Servera allt tillsammans - gärna med granatäpplekärnor som tillför lite syra och textur.