Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Krispiga kotlettbitar serveras med ris och sötsur sås
Asiatisk hämtmat till fredagsmyset? Varför inte laga en rätt hemma tillsammans med alla de härliga elementen - Fluffigt vitt ris, krispigt umamimaxat kött och en len, sötsyrlig sås till - salsan är en historia för sig så frisk och krispig... mums!
- 800 g kotlett skuren i tärningar 2x2 cm
- 4 msk ljus soja
- 3 msk risvinäger
- 1 vitlöksklyfta
- Salt och peppar
- 1 msk majsstärkelse
- 4 dl neutral olja
- salt
- SÅS
- 2 dl ananasjuice- eller apelsinjuice
- 1 msk majsstärkelse
- 1 dl tomatketchup
- 1 msk vinäger
- 4 msk ljus soja
- 1 tsk färsk ingefära - riven
- chili och salt
- SALSA
- 0,5 färsk annans
- 1 grön el gul paprika
- 0,5 gurka
- 1 näve sockerärtor
- 1 msk vinäger
- 1 msk olja
- Salt
- Grön chili - tunt skivad
- 4 portioner ris
Blanda juice, majsstärkelse, ketchup, vinäger, soja och ingefära i en kastrull och koka upp under omrörning. Smaka av med salt och chili och låt svalna.
Tärna ner ananas, paprika och gurka, strimla sockerärtorna - dressa med vinäger, olja och salt. Koka riset enligt anvisningar.
Tillsätt ytterligare 0,5 dl majsstärkelse till köttet och blanda runt så bitarna täcks av ett tunt lager.
Värm oljan till 160 grader och stek/fritera köttet (lite i taget), ta upp och lägg på hushållspapper så överflödig olja kan rinna av. Salta köttbitarna och servera med ris, sås och salsa.