Helstekt fläskytterfilé med tagliatelle och citronsås

Helstekt fläskytterfilé med tagliatelle och citronsås

Pigg smak och färg bjuder denna enkla rätt på! Milt och mört kött ihop med en krämig citronsås som toppas med lite kärvare smaker i ruccolan och nötterna - vid nötallergi kan vi tipsa om att rosta pumpafrön och strö på - såå gott!

För 4 personer
Ingredienser
  • 600 g fläskytterfilé
  • 1,5 tsk pulver av lakritsrot
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar

Citronsås

  • 50 g smör
  • 3,5 msk vetemjöl
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 1 citron - juice och zest
  • Salt och svartpeppar
  • 4 portioner tagliatelle
  • Ruccola och valnötter till servering
Gör så här Sätt ugnen på 190 grader.
Putsa bort ev. hinnor på köttet. Blanda kryddorna och krydda köttet runt om med blandningen. Stek köttet i ugnen till 65 grader i inner temp. Ta ut köttet och låt det vila.

Smält smöret och fräs med gurkmeja och vetemjöl. Slå på buljong och grädde. Koka upp och låt putta på låg värme till bra konsistens. Ta av såsen från värmen och smaksätt med citron samt salt och peppar.

Koka pastan enligt anvisning. Blanda pastan och såsen eller servera separat. Skiva köttet tunt (ca 5 mm), servera med ruccola och valnötter.