Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Helstekt fläskytterfilé med tagliatelle och citronsås
Pigg smak och färg bjuder denna enkla rätt på! Milt och mört kött ihop med en krämig citronsås som toppas med lite kärvare smaker i ruccolan och nötterna - vid nötallergi kan vi tipsa om att rosta pumpafrön och strö på - såå gott!
- 600 g fläskytterfilé
- 1,5 tsk pulver av lakritsrot
- 1 tsk chiliflakes
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
Citronsås
- 50 g smör
- 3,5 msk vetemjöl
- 1 tsk gurkmeja
- 2 dl kycklingbuljong
- 4 dl matlagningsgrädde
- 1 citron - juice och zest
- Salt och svartpeppar
- 4 portioner tagliatelle
- Ruccola och valnötter till servering
Putsa bort ev. hinnor på köttet. Blanda kryddorna och krydda köttet runt om med blandningen. Stek köttet i ugnen till 65 grader i inner temp. Ta ut köttet och låt det vila.
Smält smöret och fräs med gurkmeja och vetemjöl. Slå på buljong och grädde. Koka upp och låt putta på låg värme till bra konsistens. Ta av såsen från värmen och smaksätt med citron samt salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisning. Blanda pastan och såsen eller servera separat. Skiva köttet tunt (ca 5 mm), servera med ruccola och valnötter.