Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Baconramen
Den ultimata kombinationen av krispigt bacon tillsammans med välsmakande ramen.
- 280 g bacon (2 paket)
- 1 gul lök - finhackad
- 2 vitlöksklyftor - rivna
- 3 cm färsk ingefära - riven
- 2 limeblad
- 2 dl hackad grönkål
- 1,5 l grönsaksbuljong
- 2 tsk råsocker
- 2-3 msk risvinäger
- Ljus soja, chiliflakes efter smak
- 4 portioner vetenudlar
- 80 g broccoli
- 1 knippe salladslök
- 1 liten påse färsk spenat
- 4 st kokta ägg
- sesamfrön
- Ev. krispig chiliolja
Skär ner resten av baconen och fräs på tillsammans med lök, när det fått ordentligt med färg - tillsätt vitlök, ingefära och kål och fräs ytterligare några minuter. Tillsätt buljong och limeblad. Koka upp och låt gärna sjuda ca 10 min. Smaka av med soja, vinäger och chili.
Koka äggen i ca 8 min - gulan ska vara krämig men inte rinnande.
Koka äggnudlarna enligt anvisning på förpackningen.
Hyvla broccolin tunt på mandolin. Skiva salladslöken och skölj spenaten.
Lägg nudlar och grönsaker i skålar, fyll på med het buljong och toppa med krispigt bacon, ägg, salladslök, spenat, sesamfrön och lite chiliolja för extra hetta. Meshiagare!