Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Baconlindade morötter med prästostdipp
Servera morötterna och dippen som en underbar förrätt, del av en buffé eller varför inte som tillbehör till grillat kött.
- 12-15 små fina morötter
- 280 g bacon (2 paket)
- 0,5 dl flytande honung
- 1 msk soja
- Svartpeppar
- 0,5 dl grovhackad dill
- 1,5 dl granatäpplekärnor
- Cream di balsamico
Prästostdipp
- 2,5 dl cremefraiche
- 3,5 dl långlagrad prästost (eller annan lagrad hårdost)
- 2 tsk honung
- Salt och svartpeppar
Tvätta och ansa morötterna - skala och dela ev. på längden om de är stora. Linda bacon runt morötterna och lägg ut dem på en plåt.
Rör ihop honung och soja och pensla rikligt på morötterna peppra. Sätt in morötterna i ugnen och låt gå tills de är helt genommjuka och har fått en gyllne, krispig yta. Ta ut och strö över finhackad dill.
Rör ner den finrivna osten i cremefraichen och smaka av med salt och peppar.