Baconlindade morötter med prästostdipp

Baconlindade morötter med prästostdipp

Servera morötterna och dippen som en underbar förrätt, del av en buffé eller varför inte som tillbehör till grillat kött.

Ungssteka För 4 personer
Ingredienser
  • 12-15 små fina morötter
  • 280 g bacon (2 paket)
  • 0,5 dl flytande honung
  • 1 msk soja
  • Svartpeppar
  • 0,5 dl grovhackad dill
  • 1,5 dl granatäpplekärnor
  • Cream di balsamico

Prästostdipp

  • 2,5 dl cremefraiche
  • 3,5 dl långlagrad prästost (eller annan lagrad hårdost)
  • 2 tsk honung
  • Salt och svartpeppar
Gör så här Sätt ugnen på 200 grader.

Tvätta och ansa morötterna - skala och dela ev. på längden om de är stora. Linda bacon runt morötterna och lägg ut dem på en plåt.

Rör ihop honung och soja och pensla rikligt på morötterna peppra. Sätt in morötterna i ugnen och låt gå tills de är helt genommjuka och har fått en gyllne, krispig yta. Ta ut och strö över finhackad dill.

Rör ner den finrivna osten i cremefraichen och smaka av med salt och peppar.