Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Rostad spetskål med krispigt baconströssel
Härligt mjuk spetskål som serveras med dressing, rårörda lingon och krispigt bacon!
- 2 små spetskålshuvud eller 1 stort
- Olivolja och salt
- 0,5 dl flytande honung
- 280 g tärnad bacon (2 paket)
Senapsdressing
- 2 msk dijonsenap
- 0,5 dl balsamvinäger
- 0,5 dl olivolja
- 1 msk honung
- Salt
- 1 dl rårörda lingon
Höj temperaturen i ugnen till 180 grader. Dela spetskålen i klyftor. Lägg kålen på en plåt och ringla över rikligt med olivolja så det tränger in mellan bladlagren, salta. Baka i ugnen tills de fått fin färg ca 30 minuter - ta ut och ringla över flytande honung efter 10-15 minuter.