Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Scones med bacon
Härliga bacon och maplescones servera direkt som en del av en härlig frukost eller brunch!
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl potatismjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 50 g smör
- 2 dl mjölk
- 140 g bacon - knaperstekt och smulat
- 2 msk finhackad persilja
- 1 tsk milda chiliflakes
- 0,5 dl lönnsirap
Rör samman de torra ingredienserna. Tillsätt det mjuka, rumsvarma smöret samt mjölk och arbeta snabbt ihop en deg. Tillsätt det smulade baconet, persilja och chili.
Dela degen i 2 delar och forma till runda kakor som snittas lätt för att enklare kunna brytas och sedan naggas lätt med en gaffel.
Grädda i ca 12 minuter till fin färg. Ta ut sconesen och pensla med lönnsirap. - servera direkt som en del av en härlig frukost eller brunch!