Scones med bacon

Scones med bacon

Härliga bacon och maplescones servera direkt som en del av en härlig frukost eller brunch!

För 4 personer
Ingredienser
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 50 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 140 g bacon - knaperstekt och smulat
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1 tsk milda chiliflakes
  • 0,5 dl lönnsirap
Gör så här Sätt ugnen på 220 grader.

Rör samman de torra ingredienserna. Tillsätt det mjuka, rumsvarma smöret samt mjölk och arbeta snabbt ihop en deg. Tillsätt det smulade baconet, persilja och chili.

Dela degen i 2 delar och forma till runda kakor som snittas lätt för att enklare kunna brytas och sedan naggas lätt med en gaffel.

Grädda i ca 12 minuter till fin färg. Ta ut sconesen och pensla med lönnsirap. - servera direkt som en del av en härlig frukost eller brunch!