Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Okonomiyaki - Japansk pannkaka med bacon
Pannkaka på japanskt vis med bacon topping och härligt goda såser.
- 5 dl vetemjöl
- 5 st ägg
- 3,5 dl vatten
- 500 g vitkål - fint strimlad
- 1 knippen salladslök
- 0,5 dl inlagd finhackad ingefära (gari)
- 280 g bacon (2 paket)
- 1 tsk salt
- Olja och smör till stekning
Sås
- 0,5 dl ljus japansk soja
- 0,5 dl worcestershiresås
- 0,5 dl vatten
- 2 msk honung
- 2 msk risvinäger
- 2 tsk ingefära - riven
- 1 tsk maizena
Topping
- Bacon
- salladslök
- Nori - klippt i strimmor
- sesamfrön och majonäs
Skär ner baconet i små bitar och stek krispigt i stekpanna - lägg över på en assiett med hushållspapper.
Skiva vitkålen tunt och finhacka ingefäran och löken - vänd ner i smeten tillsammans med bacon (spara gärna lite bacon att toppa med).
Hetta upp smör och olja i en stekpanna till medelvärme och stek pannkakor - ca 5 minuter per sida.
Koka upp alla ingredienser till såsen utom maizena som rörs ut i lite kallt vatten och tillsätts den kokande såsen under omrörning. Låt svalna.
Servera pannkakorna med sås, majonnäs, salladslök, nori, sesamfrön och extra bacon.
Smaklig spis!